Přemýšlíte nad letní dovolenou? Část kempů na Jičínsku a Trutnovsku už má hodně termínů obsazeno

19. duben 2022 08:29

Některé rekreační areály, například na Jičínsku a Trutnovsku, hlásí velký zájem o letní dovolenou. Rezervací je dost a další přibývají. Proč je o tento typ dovolené u nás velký zájem a kde už mají téměř plno, to zjišťovala reportérka Kateřina Kohoutová.

Provozovatelé kempů na Jičínsku a Trutnovsku se kterými jsem hovořila mi potvrdili, že velká poptávka je zejména po volných termínech v červenci.

Čtěte také

A to hned na začátku tohoto měsíce, kdy jsou státní svátky. Ale zájem je i o srpnové termíny.

Například podle provozovatele kempu Pecka na Jičínsku jsou chatky už na celé prázdniny zcela obsazené. Na Trutnovsku třeba kemp Dolce má zarezervováno na první prázdninový měsíc zhruba 70 procent kapacity a na druhý měsíc potom kolem 50 procent.

Lidé prý preferují hlavně chatky nebo mobilní domy, vybavené karavany nebo apartmánová bydlení.

Proč poptávka po tomto typu dovolené roste?

Čtěte také

Jednak je to stále větší obliba karavanů, se kterými se lidé vydávají právě do kempů. Dále se podle provozovatelů rekreačních areálů turisté hodně vrací kvůli tomu, že jsou v přírodě a u vody. A současně mají také k dispozici dostatek služeb, které mohou využívat.

Někde také očekávají, že lidé kvůli současné neklidné situaci ve světě dají přednost dovolené doma v České republice než aby vyrazili teřba do sousedních zemí.

Přicházejí majitelé a provozovatelé s nějakými novinkami a změnami?

Snahou provozovatelů kempů je určitě přijít každým rokem s něčím novým, nalákat turisty na nějakou změnu.

Čtěte také

Například v už zmíněném kempu Dolce se návštěvníci dočkají nového a přehlednějšího značení po celém areálu a v jeho blízkosti.

Spousta kempů také láká turisty na bohaté letní programy, nabité koncerty, srazy nebo akcemi pro děti a zvelebují dětská hřiště.

Sezóna v některých areálech už začala, protože desítky lidí přijely už na uplynulý prodloužený víkend. A co se týče předpokládané návštěvnosti, tak by letos určitě mělo být plusem také to, že se v červnu opět vrátí školní pobyty a různá sportovní soustředění.

Spustit audio

Související