Předseda ODS v Královéhradeckém kraji Ivan Adamec nabídne rezignaci

22. září 2010

Předseda ODS v Královéhradeckém kraji Ivan Adamec nabídne na podzimním regionálním sněmu svou rezignaci na post krajského šéfa strany. ODS v regionu se také bude podrobně zabývat neúspěchem v krajských a senátních volbách. ODS prohrála krajské volby a neuspěla v žádném ze tří senátních volebních obvodů. Termín regionálního sněmu v hradeckém kraji nebyl dosud stanoven. Krajské volby v Královéhradeckém kraji vyhrála ČSSD se ziskem 18 mandátů z celkových 45. Druhá skončila ODS se 13 mandáty, což je o osm mandátů méně než v roce 2004. Úspěšnější letos nebyla ODS v hradeckém kraji ani v senátních volbách. Adamec ve druhém kole senátních voleb neobhájil svůj post senátora na Trutnovsku. Na Hradecku prohrál za ODS kandidující Leoš Heger, na Rychnovsku se kandidát ODS neprobojoval ani do druhého kola.

"Samozřejmě se výsledkem voleb zabývat budeme. Mám ale pocit, že ani jiný výběr kandidátů by příliš nepomohl. Druhé kolo senátních voleb jsme prohráli i v Hradci Králové, kde kandidoval například ředitel hradecké fakultní nemocnice Leoš Heger," řekl Adamec. Podle něj v letošních krajských a senátních volbách nerozhodovala osobnost kandidáta, ale příslušnost k politické straně. Míní, že volby rozhodla masivní kampaň ČSSD.
Stejný názor má i poslankyně a členka Výkonné rady ODS Zdeňka Horníková. "Tyhle volby nebyly o osobnostech a jejich práci. Naši kandidáti doplatili na celkovou atmosféru na politické scéně," řekla Horníková.

Spustit audio