Prasklá voda uzavřela v Třebechovicích hlavní tah do Dobrušky

23. září 2010

V Třebechovicích pod Orebem se propadla silnice. Pod vozovkou, v místě křížení ulic Na Kuchyňce a Trčkova, tedy na hlavním tahu z Třebechovic pod Orebem do Dobrušky, prasklo litinové potrubí. Z důvodu zásahu a následné opravy je nutná úplná uzavírka ulice Trčkova ve směru na Dobrušku. Vzhledem k nezbytné následné úpravě povrchu vozovky předpokládáme, že bude uzavírka trvat do pondělí 12.11. Doprava, včetně linkové dopravy autobusů, byla odkloněna přes ulici Týnišťskou a Vitouškovu. Do Vitouškovy ulice byla přemístěna také zastávka linkových autobusů Orlobus směr Dobruška.

Porucha se nachází přímo uprostřed vozovky v dělícím pruhu. Na místě byla nasazena těžká technika, neboť porušené potrubí se nachází v hloubce cca 2 m. Opravu navíc komplikuje uložení plynovodu a sítí ČEZ v těsné blízkosti. Porucha si vyžádá výměnu vodovodního potrubí v celé šíři vozovky, nahrazen tak bude cca 8 m úsek, a to i s ohledem na dopravní zatížení komunikace.
Ve spolupráci s Městským úřadem jsou obyvatelé Třebechovic p. Orebem informováni prostřednictvím místního rozhlasu. Navíc všichni odběratelé, kteří již využívají službu SMS INFO, jsou informováni prostřednictvím SMS zprávy.

Spustit audio