Pracovníci České pošty roznesou během tohoto týdne hygienické pomůcky pro osoby starší 60 let

16. září 2020 08:37

Od úterý do pátku budou pracovníci České pošty roznášet hygienické pomůcky lidem starší 60 let. Jedná se o zhruba 3 miliony domácností po celé České republice. V Královéhradeckém kraji listonoši doručí roušky desítkám tisíc lidí.

Čtěte také

„Roznášíme roušky a respirátory pro důchodce," říká listovní doručovatelka České pošty Andrea Lipová.

Od úterý do pátku se svým synem roznáší hygienické pomůcky pro osoby starší 60 let. Každý takový občan dostane pět roušek a jeden respirátor.
„Od 5:30 do 13:30 hodin se tomu každý den věnujeme. Plus k tomu ještě naše běžná práce. Roznášíme devět okrsků, každý má určitý počet roušek podle seznamu, který nám poslala sociální správa. Každý den si vezmeme určitý počet a snažíme se to roznést. Já osobně bych měla dnes roznést 578 roušek."

V depu v pražských Malešicích zaměstnanci České pošty kompletují zásilky roušek a respirátorů pro seniory

Roznos zatím probíhá bez komplikací, dodává listonoška Andrea Lipová.
„Mám u sebe seznam, který je seřazen podle pochůzky, což velmi ulehčí práci. Takže jdu dům od domu, vždy přijdu ke schránce a pokud se to tam vejde, tak to do ní hodím. Když se to nevejde do schránky, tak na ty lidi zazvoním a předám jim to do ruky."

Čtěte také

Podle mluvčího České pošty Ivo Vysoudila vrací pracovníci nedoručené roušky na nejbližší pobočku pošty.
„Pokud senioři starší 60 let z jakéhokoliv důvodu neobdrží zásilku s ochrannými prostředky do poštovní schránky, mohou navštívit jakoukoliv poštovní pobočku a na základě občanského průkazu a čestného prohlášení tam dostanou náhradní balíček."

V Královéhradeckém kraji listonoši doručí hygienické pomůcky do zhruba 150 tisíc domácností.

autoři: Eliška Horáková , baj
Spustit audio

Související