Pozvi zvíře na oběd, bohatě se ti odmění. Kuchyně v safari parku může připomínat i luxusní hotely

24. říjen 2020 08:47

Dnes vás znovu zavedeme do zvířecí kuchyně Safari Parku Dvůr Králové. A také přidáme informaci o tom, jak můžete podpořit výživu některého ze svých zvířecích oblíbenců. Dnešní reportáž totiž připomene projekt "Pozvi zvíře na oběd", který usiluje o snížení ztrát z koronavirové epidemie.

Přijměte tedy pozvání od výživářky Dity Rindtové a reportérky Dany Voňkové.

Příznivci královédvorského safari mohou nově zvát své zvířecí oblíbence na sváteční oběd, brunch či večeři. Zaplacením účtu za denní krmení pro vybraná zvířata pomohou safari parku vypořádat se s důsledky koronavirové krize.

Čtěte také

Královédvorští výživáři servírují mlsným zvířecím jazýčkům skutečně vybrané lahůdky. Kuchyně safari parku může v lecčem připomínat kuchyně luxusních hotelů.

Obyvatelé expozic si rádi pochutnávají třeba na mangu, fermentovaném listí, libovém hovězím mase nebo čerstvých šnecích,samozřejmostí jsou i granátová jablka, kaki a další exotické ovoce, čerstvé ryby, ale také množství rozličného hmyzu od larev potemníků k sarančím.

Na denní menu pro zvířecí labužníky stačí, když ze své peněženky oželíte 100 až 450 korun.

Pozvi zvíře na oběd!

Projekt „Pozvi zvíře na oběd" odstartoval s patnácti vybranými druhy zvířat, která žijí ve Dvoře Králové nad Labem.

Čtěte také

U menších zvířat či střídmějších strávníků můžete na jídlo zvát i celé chovné skupiny. Aby mohl dvorský safari park respektovat přirozené chování zvířat, je možné některé zvát na snídani, další na oběd, populární brunch nebo večeři.

Originální elektronické certifikáty, stvrzující pozvánku zvířete „na oběd", získáte výhradně on-line v e-shopu safari parku.

Koho můžete pozvat na jídlo? Třeba lva, krkodýla, levharta, surikatu, žirafu, šimpanze, plameňáka, čápa marabu, psa hyenového, zebru, nosorožce, hrocha, slona, gorilu, želvu a některá další zvířata.

Kdybyste chtěli pozvat na jídlo zvíře, které v seznamu není, napište na adresu: propagace@zoodk.cz, předmět Pozvi zvíře na oběd.

autoři: Dana Voňková , baj
Spustit audio

Související