Pozor na rychlost! Na silnicích v Královéhradeckém kraji můžete potkat nové „policejní BMW“

19. říjen 2022 08:06

Nejen na „rychlostní“ piráty si nově na území celého kraje počíhá na silnicích vozidlo v tzv. barevném policejním provedení. Zejména na dálnici se policie setkává častěji s překračováním rychlostních limitů. Například 27. 9. 2022 odhalili policejní „dálničáři“ řidiče ve vozidle BMW na 106. km dálnice D11 ve směru jízdy na Hradec Králové, který „uháněl“ rychlostí 227 km/h. 

Čtěte také

O pár dní později, konkrétně 5. 10. 2022, odhalili opět „dálničáři“ na 97. km dálnice D 11 ve směru jízdy na Hradec Králové vozidlo Škoda, které se „řítilo“ rychlostí 199 km/h. 22letý řidič navíc usedl za volant opilý.

„Překračování rychlostních limitů bývá příčinou vážných či tragických dopravních nehod. To je také důvodem, proč se budou naši policisté sloužící na dálničních odděleních v Pravech, Jaroměři či v Hořicích i nadále intenzivně zaměřovat na odhalování takových nezodpovědných řidičů,“ uvedl plk. Ing. Petr Dušek, pověřený výkonem funkce náměstka pro vnější službu Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje.

Čtěte také

V tom jim odteď pomůže i vozidlo BMW 540i X drive, které však budou moci občané v Královéhradeckém kraji potkávat na různých typech komunikací, nejen na dálnici. Policisté při výkonu služby budou s tímto vozidlem plnit různé úkoly v rámci celého kraje, i když dohled nad bezpečností silničního provozu bude tím stěžejním.

„Toto vozidlo bude například schopno měřit rychlost zepředu, ale i zezadu, kdy může za jízdy kamera zaznamenat rychlost přibližujícího se vozidla. Šestiválec se 333 koňmi (245 kW) a s osmirychlostní automatickou převodovkou si s podobnými přestupci tedy rovněž poradí,“ dodává plk. Ing. Petr Dušek.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky
Spustit audio

Související