Pozitivní energie zdarma! Hradecká galerie moderního umění je až do konce listopadu přístupná všem

7. říjen 2020

Galerie moderního umění v Hradci Králové umožní až do konce listopadu všem návštěvníkům vstup zdarma. Lidé z návštěvy galerie obavy mít nemusejí, vzhledem k zavedeným hygienickým opatřením a vzdušnému prostoru, kterým galerie disponuje, se jedná o bezpečné prostředí pro trávení volného času. 

Kvůli druhé vlně pandemie koronaviru se opět výrazně omezil provoz kulturních institucí, to se také promítá do jejich samotné návštěvnosti.

Čtěte také

„Rozhodli jsme se do konce listopadu letošního roku umožnit vstup do galerie zdarma, abychom nalákali širokou veřejnost zpátky do galerie, kde si lidé mohou v klidu a v bezpečí odpočinout a načerpat pozitivní energii,“ vysvětluje ředitel galerie František Zachoval.

Pro zajištění bezpečnosti bude vstup do galerie umožněn pouze s rouškou či jinou ochranou dýchacích cest, u vstupu je příchozím k dispozici bezdotykový dávkovač dezinfekce.

Díky aktuálně nízké návštěvnosti je nanejvýš pravděpodobné, že se lidé ve výstavních prostorách nepotkají s davy turistů. Proto se jedná o jedinečnou příležitost projít si výstavy naprosto v klidu, bez vyrušení.

Galerie moderního umění v Hradci Králové
je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje. Sídlí v historickém centru města v pozdně secesní budově. Od roku 2008 má galerie ve své správě další dva soubory uměleckých děl - sbírku Galerie Vladimíra Preclíka a Křížovou cestu - cyklus sochařských děl přístupný ve volné přírodě nedaleko Kuksu.
PO zavřeno
ÚT-NE 10:00-18:00
ČT 12:00-20:00

Současně se za provozu po čtyřech letech obměňuje stálá expozice galerie. Druhé a třetí patro galerie tak bude do 26. listopadu 2020 pro veřejnost uzavřené.

Čtěte také

Navštívit je však stále možné foyer galerie, kde se nachází instalace Za kulisou od Dalibora Bači, první patro s výstavou Nekousavě kousati Vladimíra Preclíka a čtvrté patro, kde jsou umístěny dvě samostatné výstavy Jiřího Hilmara Nalézat ztracenou rovnováhu a Petra Stanického Jiný prostor.

Koncem listopadu galerie návštěvníkům představí novou podobu stálé expozice rozdělenou do dvou částí - Posledních padesát let, jejíž kurátorem je Tomáš Pospiszyl, a Minulé století - dvacet osobností, kterou kurátoruje Petra Příkazská.

autor: baj | zdroj: Galerie moderního umění Hradec Králové
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.