Požár v areálu tiskárny v Novém Městě nad Metují byl včas lokalizován, uchráněna byla hala i sklad

11. říjen 2022 12:08

V ranních hodinách byl vyhlášen poplach několika jednotkám hasičů kvůli ohlášenému požáru v areálu tiskárny v Novém Městě nad Metují v ulici Pod Vinicemi. Hořet začalo v samostatně stojící buňce, která sloužila jako kompresorovna. V její bezprostřední blízkosti byla hala a sklad s papírem, které byly ohroženy případným rozšířením plamenů.

V první chvíli se zachovali ukázkově zaměstnanci firmy, kteří se snažili udržet požár uvnitř buňky pomocí hasicích přístrojů - využili 14 přístrojů a dvě větší lahve naplněné oxidem uhličitým.

Požár v areálu tiskárny v Novém Městě nad Metují byl včas lokalizován

Tím se podařilo zamezit nekontrolovanému šíření ohně až do příjezdu jednotek hasičů. Ti už pak nasadili na likvidaci vodní proudy a odvětrávali okolní uzavřené prostory pomocí přetlakové ventilace. Požár se mimo kompresorovnu nedostal, halu ani sklad nezasáhl.

Místo vzniku požáru ohledal vyšetřovatel hasičů, jako příčina byla stanovena technická závada na elektroinstalaci. Škoda se podle předběžného odhadu pohybuje kolem jednoho milionu korun, uchráněné hodnoty jsou naopak v řádech milionů korun.

Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a Dobrušky a JSDH Nové Město nad Metují, Bohuslavice nad Metují, Opočno a Dobruška. Dobrovolná jednotka z Náchoda držela zálohu na vlastní zbrojnici pro případ jiné události.

autor: baj | zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související