Požár drůbežárny na Berounsku způsobil škodu 11 milionů korun

2. duben 2003

Škodu 11 milionů korun způsobil podle předběžných odhadů požár, který v noci na dnešek zachvátil drůbežárnu ve Vlencích na Berounsku. V ohni zůstalo 13.000 kuřic. Při jeho likvidaci byl lehce zraněn jeden ze zasahujících hasičů. Příčiny ohně zatím nejsou známy.

O požáru se hasiči dověděli krátce po 23:00. Oheň pravděpodobně zpozoroval vrátný a ohlásil to policii. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Berouna a Řevnic u Prahy a dobrovolníci z Karlštejna, Litně a Řevnic.

Oheň zachvátil dřevěnou stavbu o rozměrech 100 krát 15 metrů. Jeho rychlému šíření pomohl i poměrně silný nárazový vítr. Objekt byl celý v plamenech během 20 minut. Hasiči s požárem bojovali až do dnešního rána. Jeden z nich byl přitom lehce zraněn. Muže popálila v obličeji jiskra. Na místě byl ošetřen a dál pomáhal oheň likvidovat.

Při zásahu se hasičům podařilo uchránit alespoň dvě sila s krmivem za 200.000 korun. K vyšetřování příčin budou přizváni odborníci z technického ústavu požární ochrany. Kdy se podaří zjistit, co oheň způsobilo, mluvčí středočeských hasičů Ladislav Křivan nedokázal odhadnout.

Spustit audio