Postupující rekonstrukce náměstí ve Strakonicích zatím vyvolává rozpaky

12. říjen 2010

Práce na projektu Revitalizace Velkého náměstí a přilehlých ploch ve Strakonicích se z Velkého náměstí přesunuly do Lidické ulice. Lidé zadlážděné náměstí hodnotí pozitivně, ale i s výhradami.

Podle místostarosty Pavla Pavla zodpovědného za investiční projekt podpořený státem a Evropskou unií ale náměstí není dokončeno, a tak je jeho hodnocení předčasné: „Až na konci října, po skončení vegetačního období, budou na náměstí vysázeny stromy. Proto je vynecháno několik volných ploch, jen provizorně zadlážděných mozaikou 5x5 centimetrů. Tam budou nainstalovány lavice a vedle pak vysazeny stromy. Konečná tvář náměstí na nás ještě čeká.“

Po zasklení základů Písecké nebo také Pražské brány ze 16. století, kterou v souvislosti s rekonstrukcí náměstí ve Strakonicích odkryli archeologové, volají někteří občané. Bránu už ale obklopily nové sítě a byla znovu zasypána.

Místostarosta Strakonic Pavel Pavel upozorňuje, že ve vozovce, po které projíždějí i nákladní vozy zásobující provozovny na náměstí, není zasklení nejvhodnější.

Spustit audio