Postiženým bude pomáhat perličková koupel i vodní lůžko

22. září 2010

Perličková koupel a relaxační vodní lůžko začnou sloužit postiženým lidem, o které se stará centrum Daneta v Hradci Králové. Zařízení v těchto dnech slaví patnáct let své existence. Daneta je unikátní tím, že poskytuje komplexní služby, které na sebe navazují. O postižené lidi tak dokáže pečovat po celý jejich život. Centrum pro postižené dnes navštívil hejtman Pavel Bradík, tamním dětem předal drobné dárky. "Služby Danety na sebe navazují, což je výjimečné. Děti ze základní školy mohou přejít do praktické školy pro život a pak do našich pracovních dílen či chráněného bydlení," řekla zřizovatelka školy Věra Kosinová. Uvedla, že služby pro klienty centra se daří stále zlepšovat.

Nyní jim například nově začne sloužit perličková koupel a speciální vypolstrovaná místnost s vodním lůžkem. "Voda v lůžku bude mít teplotu plodové vody, klientům přinese relaxaci a úplně nový typ terapie," dodala Kosinová.
Daneta má v současné době 90 klientů. Centrum pro zdravotně postižené Daneta sídlí v Nerudově ulici v centru Hradce Králové. Ve škole žákům slouží tělocvična, dvě rehabilitační pracovny, cvičná kuchyňka, logopedická pracovna, kabinet pro individuální péči, dílna na pracovní vyučování, keramická dílna, šatny a malá jídelna. Budovu školy obklopuje zahrada s vybaveným sportovním a dětským hřištěm a pozemkem pro pěstitelské práce. Zařízení pro zdravotně postižené poskytuje i služby denního stacionáře, chráněného bydlení a osobní asistence.

Spustit audio