Porota Pochoutkového roku vybrala další recept. Ochutnáme bramborovou buchtu s jablky ze Záluží u Bavorova

6. červen 2019

V neděli vybírala porota Pochoutkového roku na sladko další soutěžní recept. O kuchyňské spotřebiče si zahraje pan Martin Grabmüller. Recept na bramborovou buchtu plněnou jablky se vydal zaznamenat tým Pochoutkového roku.

Rozhlasový štáb v čele s Patrikem Rozehnalem vítal pan Grabmüller ze Záluží u Bavorova hned u vrátek svého statku. Na uvítanou ji hned naservíroval domácího pečeného králíka. Starat se ovšem na statku o skoro 50 krav není vůbec legrace. „Žádná dovolená, zničené zdraví. Pozitivem je čistá hlava,“ říká Martin Grabmüller.

Natočit recept na bramborovou buchtu s jablky nebylo jednoduché. Kameraman chtěl, aby pro lepší záběr loupal pan Grabmüller jablko ještě, než ho rozkrojí. „Jablko se mi v ruce rozdrolí a já vám ho pak hodím na hlavu,“ oponoval Martin Grabmüller.

Už tuhle neděli po 10. hodině dopoledne se v Pochoutkovém roce na sladko dozvíte, jak se dělá bramborová buchta s jablky podle skoro 90 let starého receptu. A jako vždycky bude u pečení legrace. 

Do soutěže Pochoutkový rok se můžete přihlásit i vy. Stačí poslat svůj tradiční sladký rodinný recept a zahrát si tak o poukázky na nákup kuchyňského vybavení v celkové hodnotě 100 tisíc korun.

Hraje se celý tento rok a recepty odvysíláme vždy v neděli po 10. hodině. Recepty můžete posílat buď poštou na adresu: Český rozhlas, Vinohradská 12, Praha 2, na obálku je nutné připsat heslo Pochoutkový rok, anebo můžete recept zaslat prostřednictvím webového formuláře na adrese www.pochoutkovyrok.cz. Tak do toho!

autoři: Patrik Rozehnal , Miroslav Tichák
Spustit audio