Popelem lehla chata v zahrádkářské kolonii v Hořicích. Škoda je 300 tisíc, nikdo nebyl zraněn

4. červenec 2019 06:21

Požár chaty v zahrádkářské kolonii v lokalitě Hrachovec na Hořicku byl na krajské operační a informační středisko hasičů nahlášen ve středu ráno. Podle prvních informací z místa události se neměly v objektu nacházet žádné osoby a požár se začínal šířit na okolní porost.

Operační důstojník vyslal na místo události tři jednotky požární ochrany, profesionální z Hořic a dobrovolné z Hořic a Miletína.

Požárů ve volné přírodě přibývá především po lidských chybách. Hasiči vyzývají k zodpovědnosti

Při plánovaném pálení biologického odpadu apelují hasiči na občany

Hasiči v Královéhradeckém kraji začátkem dubna častěji vyjíždí k požárům ve volné přírodě. Od 1. do 5. dubna to bylo téměř 30 takových případů. Za stejné období loňského roku bylo číslo o polovinu nižší. Letos začátkem dubna především po lidských chybách hořely lesy, louky, pole i zahrady. 

Při příjezdu hasičů na místo události byla již chata v plamenech, na likvidaci požáru byly nasazeny tři vodní C proudy a jeden vysokotlaký proud vody.

Chata byla požárem zničena, ohořelá konstrukce se už při dohašování začínala bortit. Jednotky ji proto musely následně rozebrat a postupně dohašovat zbylá ohniska.

Na místo události byl povolán také vyšetřovatel hasičů, který zjistil, že za vznikem požáru stála s největší pravděpodobností nedbalost.

Škoda, kterou plameny napáchaly, byla vyčíslena na 300 tisíc korun.

Požár chaty v zahrádkářské kolonii v lokalitě Hrachovec na Hořicku
autor: baj | zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související