Pondělní Noční linka: Čeho se v životě nejvíc bojíte?

30. březen 2020

Měli jste někdy strach o sebe nebo své blízké? Co vás k tomu vedlo? Prožili jste situaci, kdy vám nebylo do zpěvu, ale dokázali jste se vzepřít osudu a zabojovat? Bojíte se například nějakého živočicha? Máte s ním spojenou nějakou příhodu, o kterou byste se s námi chtěli rozdělit? Jak jste zabojovali se svými strachy? Neváhejte a zavolejte nám do Noční linky.

Cítit strach je normální, asi každý z nás někdy tuto emoci pocítil. Neměl by však přerůst v něco, co už neumíme zvládnout, kdy nejsme schopni chovat se adekvátně a plně se věnovat svým povinnostem nebo zálibám.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.