Pomocí pásku od županu si přes noc vytvoříte ve vlasech nádherné vlny! Ukážeme vám, jak na to

13. leden 2023

Každá sezóna, přehlídka nebo i třeba televizní seriál může přinést vlasový trend, který se udrží déle než rok. Asi nejúspěšnějším z nich byl sestříhaný účes podle postavy Rachel Green ze seriálu Přátelé, kterou si zahrála Jennifer Aniston. V současné době na nás influenceři i stylisté chrlí trendy barev, střihů i stylů ze všech stran. 

Co ale ženy ve skutečnosti nejvíc v salonech žádají? I na to se Lada Klokočníková zeptala odbornice na krásné vlasy, kadeřnice Petry Korelové Koppové.
Každá žena touží po tom, mít nádherné a zdravé vlasy. Protože ty zdobí ženu, je to nejkrásnější koruna krásy každé ženy. Ale v zimním ročním období není jednoduché vlasy udržet v kondici. Je velká zima, nosíme čepice, sportujeme, nosíme helmy a čelenky, vlasy nám přemrzají, takže elektrizují, jsou přesušené.

Nošením pokrývek hlavy není naše vlasová pokožka zrovna v dobré kondici. V zimě je zapotřebí se o své vlasy dobře starat.
Petra Korelová Koppová, kadeřnice

A právě kvůli nošení pokrývek hlavy není naše vlasová pokožka zrovna v dobré kondici. Mohou z toho být lupy, větší mastnota a svědění, zvýšená citlivost pokožky. Takže je zapotřebí se dobře starat o svoji vlasovou pokožku a o konce vlasů, které vystavujeme mrazu.

Jak ale na to?

Čtěte také

Co se týká vlasové pokožky, když se nám zpotí hlava, tak bych doporučila speciální přípravky, které čistí vlasovou pokožku nebo ji zklidňují. Já mám ráda, když obsahují kyselinu salicylovou, která rozpouští lupy, nečistoty a maz, funguje i lehce do pórů, takže hloubkově vyčistí pokožku.

Jsou to přípravky, které se krásně napění, nechají se chvíli působit a následně se třeba myjí ještě speciálním šamponem dle typu pokožky nebo vlasů. Opravdu je zapotřebí udělat správnou diagnózu vlasové pokožky a zvolit ty nejlepší přípravky. Doporučuji, zajděte si k odborníkovi a nechte si poradit. Ne vždy to, co si koupíme, může být pro nás to nejlepší.

Vy jste nám slíbila, že nám také ukážete v přímém přenosu zajímavý vlasový fígl. Co to bude?
Protože začíná plesová sezóna, tak si můžete přes noc vytvořit nádherné vlny ve vlasech pomocí pásku od županu.

Vedle mě už sedí modelka, paní Veronika. Ta nám ukáže, jak si vytvořit vlasové vlny pomocí pásku od županu.
V ruce držím pásek od županu a potom ještě dvě saténové gumičky. Volím satén, protože ten vlas neláme. Pokud by byl vlas mokrý, tak na něm nevznikne zlomený spoj. Vlasovou část hlavy si rozdělím na dvě části, položím na hlavu pásek od županu, udělám si vzadu pěšinku a jednu část pásku si přichytím gumičkou k vlasům.

Čtěte také

A teď už jen pramínek po pramínku obtáčím vlasy kolem pásku. Obtáčím vždy vlasy kolem pásku a ne županový pásek kolem vlasů. Stočím to až dolů. Zamotám koneček, aby nebyl zlomený a schovám ho do té gumičky.

To samé udělám na druhé straně, je to úplně jednoduché. A čím tenčí pramínek vlasů, tím budou vlny hustší a vlasy budou kudrnatější. A ještě zmíním, že je lepší to udělat vždy do skoro suchých vlasů. Nedávat to na mokré.

Není to jako natáčky, je to úplně měkké, dá se s tím i krásně spát, vlasy nepřekáží. A vyjdou vám opravdu nádherné vlny. Mně se na tom líbí, že to působí velmi přirozeně.

Celý rozhovor Lady Klokočníkové s kadeřnicí Petrou Korelovou Koppovou si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související