Polštářová bitva potřetí nadchla Hradec Králové v rámci celosvětové akce Pillow Fight Day

7. duben 2018 15:15

V sobotu 7. dubna odpoledne proběhla na Masarykově náměstí v Hradci Králové v pořadí již třetí polštářová bitva v rámci celosvětové akce International Pillow Fight Day. Mezinárodní polštářové bitvy se v ulicích měst konají vždy ve stejný čas první víkend v dubnu již 9 let. 

Po překvapivě úspěšných ročnících se Hradec Králové i letos připojil k více jak stovce světovým destinacím, kde se hromadné polštářové bitvy konají.

I letos však Hradec Králové zůstává jediným městem v České republice, které je oficiálně zaneseno v celosvětovém kalendáři v rámci mezinárodního dne polštářových bitev.

International Pillow Fight Day v Hradci Králové 7. dubna je jedinečná příležitost, jak si užít divokou, spontánní zábavu nejen v soukromí vlastního pohodlí.

Polštářová bitva na Masarykově náměstí v Hradci Králové

Hradec Králové se tak znovu zařadil po bok tradičních polštářových bitev konaných v Amsterdamu, Berlíně, Kodani, Atlantě, New Yorku nebo třeba Taipei. Tato čím dál více populární akce každoročně přiláká tisícovky lidí po celém světě.

Čtěte takéInternational Pillow Fight Day

Organizátoři se po předchozích ročnících rozhodli akci zopakovat a to zejména pro velký zájem lidí, kdy dle jejich slov na akci pokaždé dorazilo bezmála 300 lidí.

Zástupce měsíčníku Escape, který akci pořádá, Karel Horádek dodává: „Po předchozích ročnících jsme byli velmi mile překvapeni, jaké nadšení akce způsobila nejen u těch nejmenších, ale také u dospělých. Bylo opravdu zajímavé sledovat, jak se jednotlivé generace ohleduplně mísí v jedné bitevní vřavě. Zvykem bývá, že intenzivní bitva trvá více jak 15 minut a lidi to opravdu baví. Nebyl tedy důvod v tom letos znovu nepokračovat.”

Polštářová bitva na Masarykově náměstí v Hradci Králové

Pro letošní rok se navíc organizátoři spojili s Oblastní charitou Hradec Králové a tak přeživší polštáře poputují pomáhat. Užít si nevšední zábavu a ještě pomoci dobré věci je při krásném počasí ideálním tipem na sobotní odpoledne.

Akce začala na Masarykově náměstí ve 14:00 hodin, kdy se lidé začali scházet. Samotný boj pak začal v 15:00 hodin oficiálním zahájením pořadatele. Akce se koná pod záštitou statutárního města Hradec Králové.

Oficiální mezinárodní pravidla polštářového boje:
DONÉST SI SVŮJ POLŠTÁŘ
Musí být měkký, bez pevných částí. Nejlépe polštář, který není plněný peřím.
FAIR PLAY
Neútočit na lidi bez polštáře nebo s foťákem či kamerou v ruce.
POČKAT NA OFICIÁLNÍ SIGNÁL NA ZAHÁJENÍ BOJE

autoři: Milan Baják , Jakub Uhrecký
Spustit audio

Související