Policie má fotografii muže, který zřejmě okradl podnikatele z Náchodska o 600 tisíc

3. únor 2015

Náchodským policistům se pravděpodobně podařilo přijít na stopu pachateli, který neoprávněně vybral z účtu náchodského podnikatele téměř 600 tisíc korun. Muže, kterého policisté podezřívají, zachytily průmyslové kamery umístěné na bankomatu peněžního ústavu na Vídeňské ulici v Pohořelicích na Brněnsku.

„Náchodským kriminalistům se podařilo získat záběry z průmyslové kamery, na kterých je zaznamenán muž, který 13. ledna během zhruba 20 minut vybírá finanční hotovost pravděpodobně z účtu náchodského podnikatele. Mohlo by se tedy jednat o muže, který by mohl stát za podvodnými e-maily, jejichž zazipovaná příloha obsahovala vir, který potom umožnil vybrat tyto peníze,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková.

Podnikatel z Náchoda se stal obětí dosud neznámého pachatele, který zneužil název internetového obchodu 24.cz a rozesílal podvodné e-maily, jejichž zazipovaná příloha obsahovala malware.

„Vzhledem k tomu, že fotografie z kamery jsou velmi kvalitní, domníváme se, že by tohoto muže mohl někdo poznat a informace poskytnout buď přímo náchodským policistům, nebo na bezplatnou linku 158,“ dodala Ježková.

Muž vybírající hotovost z bankomatu může stát za podvodnými e-maily
Náchodským policistům se podařilo získat záběry z průmyslové kamery umístěné na bankomatu peněžního ústavu na Vídeňské ulici v Pohořelicích, okres Brno – venkov
autor: par
Spustit audio