Policejní zásahová jednotka zneškodnila střelce v Nemyčevsi na Jičínsku. Jeho stav je vážný

18. červen 2019 17:53

V Nemyčevsi na Jičínsku se včera v podvečer střílelo na dvoře jednoho z rodinných domů. Na místo byla povolána také zásahová jednotka. Střelec na výzvy policistů nereagoval a namířil zbraň i na ně. Ti okamžitě použili služební zbraň a muže zasáhli. 

Podrobnosti připojuje mluvčí krajské policie Iva Kormošová:
„Čtyřiatřicetiletého těžce zraněného muže vrtulník transportoval do hradecké fakultní nemocnice. Nikdo z občanů ani policistů nebyl zraněn. Krátká střelná zbraň, s kterou muž střílel, bude podrobena znaleckému zkoumání. Případem se bude zabývat i Generální inspekce bezpečnostních sborů."

Trutnovští senioři už znají své strážníky. Vedení Městské policie si slibuje větší důvěru od občanů

Městská policie v Ústí nad Labem - letní uniformy

Obyvatelé trutnovských domů s pečovatelskou službou už znají své strážníky-okrskáře. Městská policie se nechala inspirovat prvorepublikovým četnictvem a do každé ze sedmi nově stanovených oblastí v Trutnově přidělila člověka, který má mít k lidem blíž.

Na místo vyrazila krajská výjezdová skupina, psovod se služebním psem a technici.

Zdravotní stav muže z Nemyčevsi na Jičínsku, kterého v pondělí postřelila policejní zásahová jednotka, je stále vážný. Léčí se ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. Policie ho dosud kvůli jeho zdravotnímu stavu nevyslechla a ani neobvinila.

Policie uvedla, že postřeleného muže odsoudil v roce 2008 krajský soud kvůli pokusu o vraždu k deseti letům vězení a muž trest vykonal. Proto také musela postupovat s maximální opatrností, a to i s ohledem na skutečnost, že incident se odehrával v obydlené zóně mezi rodinnými domy.

Policie případ dál vyšetřuje. Zabývá se jím i Generální inspekce bezpečnostních sborů.

autoři: Lucie Peterková , baj | zdroj: Policie ČR
Spustit audio

Související