Pokud se vydáte příští týden do Špindlerova Mlýna, můžete potkat naše nejlepší mladé lyžaře

19. leden 2023 07:37

Část vojenské zotavovny Bedřichov ve Špindlerově Mlýně se už za pár změní v Olympijský dům. Parkovací plocha před objektem se stane místem slavnostních ceremoniálů a na Medvědíně a Horních Mísečkách předvedou své kvality nejlepší mladí lyžaři a snowboardisté při Olympiádě dětí a mládeže. 

„Jsme na druhém patře hotelové budovy, kde budou ubytovány děti z výprav Královéhradeckého, Libereckého a Pardubického kraje,“ ukazuje jednotlivé pokoje určené pro mladé sportovce ředitelka vojenské zotavovny Bedřichov Michaela Baraníková. „Každý má k dispozici pokoj s vlastním sociálním zařízením. S tím, že výpravy mají také jednou vstup do bazénu zdarma.

Špindlerův Mlýn bude dějištěm Olympiády dětí a mládeže

Teď už jsme sešli do prvního patra, tady vyroste centrum olympijského domu. „Je tady velký společenský sál, kde budou různé propagační stánky. V zadní části je kinosál, kde se budou konat nejrůznější besedy.

Čtěte také

Kuchaři už sestavují jídelníčky a naváží se zásoby. „Budou se u nás stravovat dvakrát denně, potom v jednom období třikrát denně. Máme samozřejmě připravený jídelní lístek, aby jim to chutnalo. Naše cukrářka je připravena jim péct různé sladkosti.

Volný čas budou sportovci mít možnost trávit v bazénu nebo sportovní hale. Jsou pro ně připraveny besedy se zajímavými osobnostmi a každý večer se na už vyklizené parkovací ploše budou odehrávat slavnostní ceremoniály.

Špindlerův Mlýn bude dějištěm Olympiády dětí a mládeže

Podle ředitelky půjde o náročné dny, v práci bude všech 120 lidí. „Budeme se střídat v různých směnách. A navíc nám přijde i pomoci Střední škola gastronomie a služeb z Nové Paky.

Olympijské závody se pojedou na straně Medvědína a na Horních Mísečkách.

Čtěte také

Pracovníci areálu za pomocí techniky začínají budovat snowpark. „Věříme, že v následujících několika hodinách a dnech budeme schopni dosněžit nějaký sníh, aby parametry pro uspořádání závodů byly ještě o něco lepší. Nemáme v podstatě problém s uspořádáním alpských disciplín, určitá omezení mohou nastat v disciplíně snowboardcross. Podle množství sněhu postavíme trať. Buď bude více variabilní nebo méně, říká vedoucí skiareálu René Hroneš.

Fanoušci mohou přijet na jakýkoliv závod a budou mít možnost navštívit také Olympijský dům.

Spustit audio

Související