Pokud se chystáte vyrazit v létě do kempu, měli byste si pospíšit. Některé areály už hlásí obsazeno

6. červen 2021 08:24

Rekreační areály se po rozvolnění opatření rychle zaplňují. Lidé si rezervují místa v chatkách, srubech nebo rekreačních domech hlavně na červenec a srpen. Někde dokonce navýšili kapacitu areálu nebo přistavěli kvůli zájmu víc chatek. Poptávka stoupá také po místech pro karavany. 

Čtěte také

„Chtěla jsem se zeptat, jestli je možné u vás rezervovat pobyt od 14. července do následující neděle."
Paní Jana přijela s manželem do kempu na Pecce, aby tu mohli strávit dovolenou.
„Chtěli jsme si to tu obhlédnout a rezervovat místo pro karavan. Vezmeme s sebou pravnoučka a vnučku."

Přijeli osobně, aby si areál okoukli a měli jistotu, že tu místo najdou.
„Myslím si, že bude letos zase hodně plno, jako to bylo v loňském roce. Takže je určitě lepší si pobyt rezervovat s předstihem."

Pracovník rekreačního areálu Jiří Šacler ukazuje rezervační systém na letní prázdniny. Téměř všude jsou červená políčka.
„V tuto chvíli máme veškerá pevná lůžka obsazena. Tedy všechny chatky, apartmány a sruby."

Čtěte také

Enormní je zájem o pobyty začátkem července. Ze 140 lůžek už v tento termín není volné ani jedno. Stop už mají i karavany a stany.
„Jelikož prostě ty louky nemáme nafukovací. Náš systém nám ukazuje, kolik asi dokážeme pokrýt karavanů a stanů."

I na ostatní letní dny je potřeba tady mít zamluvené místo.
„Je lepší si udělat rezervaci. Máte pak jistotu, že se do areálu vždy dostanete. Lidé, kteří u nás nemají rezervaci, tak se kolikrát v loňském roce bohužel setkali na recepci i s tím, že jsme je museli otočit zkrátka nabídnout nějakou konkurenční službu v okolí."

Podobně to vypadá i v ostatních kempech v Českém ráji nebo třeba na Dolcích u Trutnova.

Čtěte také

„Na červenec se to postupně plní. Jak se postupně vše otevírá, tak se lidé začínají hlásit a rezervace nabíhají poměrně rychle," potvrzuje Filip Bureš, který má na starosti několik rekreačních areálů.

Například v Ostružně je kolem 300 lůžek a na červenec a srpen se už obsazenost velmi rychle plní.
„Je tam možnost bydlet v chatkách, letos jsme jich postavili devět nových. Jsou tam také mobilní domky a táborové chatky."

Provozovatelé rekreačních areálů očekávají, že bude-li přát počasí, bude se opakovat situace z loňského léta, kdy byly kempy přeplněné Čechy.

„My doufáme, že to tak bude i letos. Samozřejmě letní sezóna je poměrně krátká a nedokáže plně nahradit výpadek z března, dubna a května. Určitě to bude letos především o české klientele," dodává Filip Bureš.

Spustit audio

Související