Pokud patříte mezi cyklisty, nechte si v servisu zkontrolovat kolo. Bezpečnost je na prvním místě

22. duben 2022 08:24

Cykloservisy v podhůří Krkonoš hlásí velký nápor zákazníků. Objednávek na servis je mnoho, čekací doby se prodlužují. Zájem je také o nová kola, jenže jejich dodávky, stejně jako některých náhradních dílů, váznou. 

Čtěte také

Pracovník cykloservisu Václav právě postavil elektrokolo na stojan, odstrojil ho a začíná provádět kontrolu. „Teď to teprve myji, potom se vrhnu do kol. Ty také očistím a vycentruji, aby nelupaly dráty. Seřídím náboje, jestli jsou dobré. Pokud by byly špatné, tak zgenerálkuji, dám nové kuličky.“

Kol tu teď ve skladu mají plno. Řady servismanů se navýšily a pracuje se od rána do večera.

„Jsme schopni vzít prakticky maximální kapacitu 100 kol. A to znamená, že jde o dvouměsíční práci dopředu, potvrzuje velký zájem lidí majitel cykloservisu Michal Kučera.

Čtěte také

Kdo si teď chce objednat servis kola, dočká se nejdřív na konci května.

Převládají elektrokola, jejich boom podle servismanů i prodejců pokračuje. A právě tato kola potřebují častější kontrolu. „Opotřebení materiálu je maličko rychlejší, tudíž právě elektrokola vyžadují častější servis. A samozřejmě přibývá nám elektronika, provádějí se generálky motorů a diagnostiky elektroniky.

Práci komplikuje nedostatek některých součástek.

Čtěte také

Přestože objednávky tady udělali s dostatečným předstihem, stále na některé věci čekají. „Je přibrzděna dodávka náhradních dílů, výrobci prodlužují termíny dodacích lhůt. Teď například teprve začínají přicházet na řadu kola, která měla být hotova už před dvěma měsíci. Postupně i další firmy termíny prodlužují také.

Proto už někteří zákazníci nečekají na nová kola, ale vybírají ta starší. Jako třeba pan Jan. „Kolo pro přítelkyni, která nemá na čem jezdit. Tak zkouším místní prodejce, kvůli servisu, protože je to blízko.

Velký nápor v cykloservisech podle pracovníků poleví až začátkem června.

Spustit audio

Související