Pokračují Komorní večery s vokálním souborem Gentlemen Singers

23. září 2010

Abonentní cyklus Komorní večery s vokálním souborem Gentlemen Singers pokračuje ve čtvrtek 6. prosince od 19:30 v sále Filharmonie Hradec Králové, kdy Gentlemen Singers přizvou na scénu jednu z našich předních cembalistek Editu Keglerovou, aby posluchačům společně zpříjemnili předvánoční čas v pořadu s názvem LOUTNA ČESKÁ, ADVENTNÍ PÍSNĚ A KOLEDY. Edita Keglerová spolupracuje s předními českými komorními orchestry jako sólistka i jako komorní hráč. Zpěváci společně zazpívají Loutnu českou Adama Michny z Otradovic. Premiéry se také dočkají dva cykly koled složené přímo pro Gentlemen Singers.

Editu Keglerová je členkou několika komorních ansámblů (Pražský barokní soubor, Hanbarne Baroque Ensemble), se kterými koncertuje v Čechách i v zahraničí. Pedagogicky působí na Gymnáziu s hudebním zaměřením Jana Nerudy v Praze a od října 2003 na Janáčkově Akademii Múzických Umění v Brně.
Komorní večery s Gentlemen Singers je název nového cyklu, který na sezónu 2007/2008 připravila Filharmonie Hradec Králové ve spolupráci s pražskou uměleckou Agenturou J+D a Vokálním souborem Gentlemen Singers. Jedná se o sérii čtyř čtvrtečních koncertů, na kterých se představí čtyři významní hosté, kteří jsou ve své kategorii považováni za českou či evropskou profesionální špičku, což je zárukou vysoké umělecké kvality tohoto u nás zcela výjimečného abonentního cyklu. Díky tématické různorodosti komorních večerů bude každý koncert jedinečný svým repertoárem a neopakovatelný svou atmosférou, čemuž jistě přispěje i skvělé zázemí v podobě sálu Filharmonie Hradec Králové s kapacitou 563 diváků. Na všech koncertech se bude větší či menší měrou podílet právě Vokální soubor Gentlemen Singers, který si postupně vydobývá elitní postavení na českých i evropských pódiích a stává se ceněným artiklem města Hradec Králové.

Spustit audio