Pokaždé se moc ráda vracím do rodného kraje, říká skromně „Tvrdohlavá“ zpěvačka Helena Vondráčková

5. listopad 2021

Populární zpěvačka a herečka Helena Vondráčková, sestra herce a zpěváka Jiřího Vondráčka a teta zpěvačky a herečky Lucie Vondráčkové, je hostem Lady Klokočníkové v rozhlasové kavárně District V v Hradci Králové v pátek 5. listopadu po 11. hodině.  

Bez koho nebo bez čeho si neumíte představit život?

„Bez hudby a bez lásky si neumím život představit. A držím se rady, že je vždy důležité zůstat nohama na zemi. Skromnost je to, co jsem si už v mládí vzala s sebou do světa. Protože moje babička mi vždy říkala, ty budeš jednou slavná, ale tak musíš být skromná. Nezapomeň na to."

Rozhlas, to je úžasný vynález. Protože lidé si mohou doma jen otočit knoflíkem a poslouchat třeba krásnou muziku.
Helena Vondráčková, zpěvačka

Co vás dobře naladí a co naopak rozladí?

„Krásné, slunečné a teplé ráno mne vždy zaručeně dobře naladí. A také příjemná hudba. I moje kočka s pejskem, kteří na mne pokaždé doma čekají, když se vracím z cest. A rozladí mne, když jsou lidi na sebe oškliví, zlí a agresivní. A taky závist mne dovede hodně naštvat."

Když se řekne rozhlas, co se vám vybaví?

„Rozhlas, to je úžasný vynález. Protože lidé si mohou doma jen otočit knoflíkem a poslouchat třeba krásnou muziku. Takže to je nádhera."

Dětství jste strávila ve východních Čechách ve Slatiňanech. Ale narodila jste se v Praze.

„Ano, protože maminka tam byla zrovna na návštěvě. Bylo to zrovna v období zrání jahod a jak jsem se potom následně dozvěděla, tak se maminka těch jahod přejedla a tím pádem jsem se já najednou dostala na svět. Ve Slatiňanech jsem žila krásné dětství, byla jsem tam až do svých 18 let. Ale ještě rok před maturitou proběhla soutěž Hledáme nové zpěváky, kterou jsem vyhrála. A pak jsem po maturitě nastoupila do divadla Rokoko v Praze."

Poprvé se svému věrnému hradeckému publiku měla zpěvačka Helena Vondráčková v rámci turné Vzhůru k výškám představit týden před loňskými Vánocemi. Podruhé se tak mělo stát na počátku jara letošního roku. Ani pověstné tři Grácie či slavný Napoleon, kteří měli něco dočinění s minulými daty neuskutečněných koncertů, shůry nic nezmohli se silou pandemie nemoci covid-19.

A proto se Helena Vondráčková v sále královéhradeckého Kongresového centra Aldis představí až v pátek 5. listopadu od 19 hodin.

„Fanouškům mohu slíbit, že se dočkají jak oblíbených hitů, tak i několika ochutnávek z posledního alba Tvrdohlavá, které vyšlo loni na podzim,” usmívá se Helena Vondráčková.

Celý rozhovor Heleny Vondráčkové s Ladou Klokočníkovou si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související