Pohanková kaše se slaninou, cibulí a žampiony 21.6.2008
Suroviny:
300 g pohanky, sůl, 600 ml vody, mléko podle pořeby, 100 g slaniny, 2 cibule, 2 jarní cibulky i s natí, 200 g žampionů
Postup:
Pohanku propláchneme studenou vodou, nasypeme si do vroucí osolené vody a za občasného promíchání vaříme na mírném ohni asi tak 15 minut do zhoustnutí. Pak ji necháme přikrytou asi 15 minut dojít. Kaši můžete podle potřeby zředit mlékem.
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozšvaříme ji, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova.
K rozškvařené slanině a cibuli přidáme nakrájené žampiony a krátce podusíme.
Uvařenou pohankovou kaši smícháme se slaninou, cibulí a žampiony.
Podáváme posypanou nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.
Vaříme s Habadějem v sobotu 21.6.2008 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka