Pohanková kaše se slaninou, cibulí a žampiony 21.6.2008

Suroviny:
300 g pohanky, sůl, 600 ml vody, mléko podle pořeby, 100 g slaniny, 2 cibule, 2 jarní cibulky i s natí, 200 g žampionů

Postup:
Pohanku propláchneme studenou vodou, nasypeme si do vroucí osolené vody a za občasného promíchání vaříme na mírném ohni asi tak 15 minut do zhoustnutí. Pak ji necháme přikrytou asi 15 minut dojít. Kaši můžete podle potřeby zředit mlékem.
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozšvaříme ji, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova.
K rozškvařené slanině a cibuli přidáme nakrájené žampiony a krátce podusíme.
Uvařenou pohankovou kaši smícháme se slaninou, cibulí a žampiony.
Podáváme posypanou nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.

Vaříme s Habadějem v sobotu 21.6.2008 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.