Pohádkový les jako zábava i poznání, jak žijí lidé s handicapem. Lidem se vrací radost do života

14. září 2018 07:04

V sobotu 15. září ožije les v Malšovicích v Hradci Králové stovkami návštěvníků, kteří přijdou za zábavou i poznáním.  Akci s názvem Pohádkový les zde již po čtvrté pořádá Centrum pracovní rehabilitace Hradec Králové s partnery, mezi kterými jsou zaměstnavatelé osob se zdravotním handicapem, vzdělávací, sociální a zdravotní organizace. Tyto organizace pak společně tvoří multioborový systém rehabilitace osob se zdravotním postižením v Hradci Králové.

Pro dospělé i děti je na trase dlouhé 3,9 kilometru připraveno osm stanovišť se zábavnými aktivitami, které přibližují omezení a těžkosti lidí, jež mají potíže se sluchem, zrakem, nebo jsou omezeni v pohybu. Na stanovištích čekají pohádkové bytosti, které budou mít děti za úkol poznávat. Trasa končí u Rytířského hradiště, kde je pro účastníky připraveno občerstvení a atraktivní zábava - například projížďky na koních, hippoterapie, názorné ukázky kinologie (výcviku a výchovy psů), malování na obličej či jízda na koloběžkách.

Mediálními partnery jsou Český rozhlas Hradec Králové, Východočeská televize V 1 a Hradecký deník.

Pohádkový les jako zábava i poznání, jak žijí lidé s handicapem

Organizátoři žádají účastníky, aby pro cestu na Lesní hřbitov, kde celá akce startuje, využili spoje MHD linky č 9, které budou obsazeny kloubovými autobusy a mimořádně doplněny dalšími dvěma spoji. Autobusy tak budou jezdit v pravidelných půlhodinových intervalech tam i zpět a zajistí pohodlnou cestu bez obav o zaparkovaná vozidla.

Pomozte navracet lidem radost a smysluplnost do života. V sobotu 15. září v Malšovicích, start je u lesního hřbitova mezi 9. a 12. hodinou.

Heslem Centra pracovní rehabilitace Hradec Králové je Tvoříme mosty mezi možností a schopností pracovat. Více informací na: www.cprhk.cz

autor: Milan Baják | zdroj: Centrum pracovní rehabilitace Hradec Králové
Spustit audio

Související