Podnapilé mladistvé přistihl na Náchodsku „HAD“. Mladí v restauračních zařízeních pijí a kouří

12. listopad 2019 14:28

Nalévání alkoholu dětem a mladistvým pod 18 let, kouření, drogy a hazard, to bylo téma víkendových kontrol v rámci letošní celostátní akce HAD neboli „Hazard, alkohol, drogy“, které na Náchodsku uskutečnili policisté společně s pracovníky České obchodní inspekce, Krajské hygienické stanice a Celní správy. 

V sobotu 8. listopadu 2019 a v neděli 9. listopadu 2019 se policejní hlídky v podvečerních až pozdních večerních hodinách vypravily do několika restauračních zařízení přímo v Náchodě.

Čtěte také

První překročení zákonů policisté zaznamenali už o půl šesté večer, kdy po vkročení do jednoho z místních barů uvnitř přistihli návštěvníky s cigaretou. O půl desáté večer pak situace ještě zhoustla, ten stejný bar hostil kuřáků hned sedm a navíc i tři návštěvnice ve věku 16 a 17 pod vlivem alkoholu. A ani v dalších kontrolovaných restauračních zařízeních si nevedli o moc lépe.

Policisté společně s kontrolory prošli celkem 6 podniků, přičemž ve všech shledali porušení právních norem. Přitom přistihli 5 mladistvých a jednu nezletilou osobu pod vlivem alkoholu a 8 osob nerespektujících zákaz kouření.

Sankce za porušení zákonů si podle svých kompetencí rozdělily k vyřízení jednotlivé zúčastněné instituce. Celou akci policisté ukončili v časných ranních hodinách neděle 9. listopadu 2019.

Alkohol je dobrý sluha, ale zlý pán (ilustrační foto)
autor: baj | zdroj: Policie České republiky
Spustit audio

Související