Plněné papriky /recept od posluchačky Hany Coufalové z Nové Paky/ 4.10.2003

Suroviny:
4 - 8 paprik, 1 větší cibule, 200 - 300 g pečeného masa, 1 větší rajče, 1 větší jablko, 1 lžíce sádla, 3 lžíce sekaných vlašských ořechů, špetka pálivé papriky, špetka tlučeného hřebíčku, sůl, 30 g slaniny, 3 stroužky česneku, kečup, 10 ml bílého vína, olej.

Postup:
Paprikám odkrojíme vrchní část a důkladně je vyčistíme. Na sádle necháme zpěnit cibuli a přidáme nakrájené rajče, oloupané a na kostičky nakrájené jablko, vlašské ořechy, pálivou papriku, mletý hřebíček a sůl.
Hmotu promícháme, naplníme papriky a vrchní část přiklopíme zpět.
Na zapékací misce zpěníme na oleji slaninu, přidáme česnek nakrájený na plátky.
Navrch dáme papriky, zalijeme bílým vínem. Na každou papriku položíme proužek slaniny a kápneme kečup.
Vložíme do trouby a zapečeme.

Příloha:
chléb, rýže.

Vaříme s Habadějem v sobotu 4.10.2003 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ, ZDENA KABOURKOVÁ A VYDAVATELSTVÍ DONA

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?