Plán na obchvat Hronova, Senioři jako herci v seriálu a Speciální tisícikoruna. NEJ reportáže týdne

Každý týden pro vás v Českém rozhlase Hradec Králové připravujeme aktuality a zajímavosti ze společenského i kulturního života v Královéhradeckém kraji. Které reportáže vzbudily na sociálních sítích za posledních sedm dní největší pozornost? Tady jsou pěkně pohromadě. To nejlepší na našem webu.

Čtěte také

Hronov zahájí jednání s majiteli pozemků potřebných pro tzv. malý obchvat města. Jde o zhruba kilometr dlouhou silnici, která odvede provoz mimo centrum. Tím podle statistik silničních kamer denně projede zhruba deset tisíc aut. Výstavbu přeložky silnice má v plánu Královéhradecký kraj.

Zástupci radnice chtějí jednat se šesti majiteli dotčených pozemků, cílem je podle starosty města Petra Kolety z hnutí ANO dohodnout podmínky případného výkupu. Ten musí provést Královéhradecký kraj. Následovat bude územní řízení a příprava projektové dokumentace, termín samotné výstavby zatím určený není.

Čtěte také

Představte si, že se na jedno odpoledne stanete hercem v televizním seriálu, a při samotném natáčení přijdete o botu. Možná to zní jako nepovedená anekdota, ale přesně tohle se stalo jedné seniorce ve Dvoře Králové nad Labem.

Klienti Domu s pečovatelskou službou ve Dvoře Králové nad Labem se na jedno odpoledne stali herci. Jako komparz se zapojili do natáčení seriálu jedné z komerčních televizí. Před kamerou stáli poprvé v životě a neubránili se nervozitě, nakonec ale všechno zvládli s úsměvem.

Čtěte také

Lidé mohou od středy 8. února získat speciální výroční tisícikorunové bankovky. Nechala je vytisknout Česká národní banka k výročí 30 let od rozdělení české a slovenské měny. K dostání jsou bankovky na pobočkách České národní banky, tedy i v Hradci Králové v Hořické ulici. Reportér Jakub Vik zjišťoval přímo na místě podrobnosti.

Stojím právě u pobočky České národní banky v Hořické ulici v Hradci Králové. Ta se otevřela asi před 40 minutami a v tuto chvíli jsem si podle online map udělal orientační odhad a vyšlo mi, že fronta zájemců o unikátní bankovku tady měří asi 400 metrů.

autor: baj
Spustit audio

Související