Piškotové kostky s třešněmi (od Jany Volákové z Prahy)
Suroviny: 6 vajec, 200 g cukru krupice, 175 g polohrubé mouky, 500 g třešní, 500 g sýra mascarpone, 150 g netučného tvarohu, 3 lžíce griotky
Postup:
Z vajec, 150 g cukru a 3 lžic horké vody ušleháme hustý krém. Vmícháme mouku. Směs rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 10-15 minut ve středně vyhřáté troubě. Piškot necháme vychladnout a podélně ho nakrájíme na tři pláty.
Mezitím odpeckujeme třešně. Dále smícháme mascarpone se zbytkem cukru a tvarohem.
Pláty těsta pokapeme griotkou. Na jeden plát těsta rozdělíme polovinu třešní a potřeme jej polovinou tvarohového krému. Přiložíme druhý plát, který poklademe zbytkem třešní a potřeme zbylým krémem. Přiložíme poslední plát a moučník necháme v chladničce asi půl hodiny odležet. Potom jej nakrájíme na kostky.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka