Písek začíná s rekonstrukcí sídliště Portyč

8. září 2009

Přesně pět měsíců od chvíle, kdy město Písek informovalo o tom, že bylo úspěšné v podání žádosti o podporu Integrovaného plánu rozvoje města s cílem regenerovat panelové sídliště Portyč, vyhlásilo nyní první výzvu pro majitele domů a bytů, aby se ucházeli se svými projekty o část těchto prostředků.

Oznámil to místostarosta Písku Vojtěch Bubník: "V tomto období jsme vyhlásili první výzvu, jedná se o obnovu a zateplení pláště budov, výměnu oken a konstrukční opravy balkonů. Žádosti budou přijímány od 10. září do 30. října. Do první výzvy jsme alokovali 35 milionů korun, čili poměrně významnou částku."

Podle pravidel Integrovaného plánu rozvoje měst mohou soukromí majitelé domů a bytů žádat o 30 až 36 procent celkových nákladů na svůj projekt. Zbytek peněz musejí investovat sami. Musejí být také schopni investiční akci předfinancovat přibližně po dobu jednoho roku.

Přesto podle písecké radnice v současné době na trhu výhodnější nabídka ke spolufinancování oprav soukromého majetku neexistuje.

Spustit audio