Písek chce zajistit větší bezpečnost chodců přecházejících Zborovskou ulici

24. březen 2010

Zborovská ulice v Písku jako součást obchvatu města a spojnice výpadovky na Tábor a České Budějovice rozděluje centrum od hustě osídlené čtvrti Amerika. Její obyvatelé přitom při pěší cestě domů nebo do města musejí překonávat ještě železniční trať s přechody bez signalizace a závor.

Dlouhá, rovná a široká vozovka Zborovské ulice svádí k rychlé jízdě. Radnice se proto podle místostarosty Vojtěcha Bubníka pokouší zvýšit bezpečnost chodů umístěním radaru. Rada města rozhodovala o tom, zda do Zborovské umístit skutečný policejní radar anebo jenom ten varovný.

„Mnohokrát již občané poukazovali na nebezpečnost přechodu. Před čtyřmi lety jsme vybudovali ostrůvky v komunikaci, aby se chodec mohl alespoň zastavit a nebyl projíždějícím kamionem sražen do druhého pruhu. Přesto se stále nedaří omezit rychlost. Rada města se po obšírné diskusi přiklonila k variantě výchovné. Bude namontován radar, který upozorní na překročení rychlostního limitu. Řidičům, kteří jedou dobře, radar poděkuje,“ uvedl Bubník.

Spustit audio