Písecké městské služby musí letos vyjít s méně penězi

15. únor 2010

Rok 2010 znamená pro Městské služby Písek období významných změn. O zásadní změny ve způsobu vedení městských služeb se postaralo samo město Písek, když výrazně okleštilo rozpočet organizace - o šest milionů korun. Pro Městské služby Písek to znamená propuštění 18 zaměstnanců.

Už nyní si obyvatelé Písku všímají omezení obsluhy a provozní doby plaveckého či zimního stadionu. Vnímají s vypětím sil zajišťovanou zimní údržbu chodníků a ulic, komplikovanou ještě novou vyhláškou o odpovědnosti města za úklid sněhu.

Jak řekla místostarostka Hana Rambousová, městské služby chtěly ušetřit i zrušením jednoho z osmi sběrných dvorů. Tento návrh radou neprošel, dojde však k omezení provozní doby na čtyři dny v týdnu: v pondělí, středu a pátek od 9 do 12 a 14 až 17 hodin, v neděli pak pouze odpoledne.

Rada navíc nechala prověřit všechny smlouvy, které s Městskými službami Písek má: "Hlavní důvod, který vedl radu města k vytvoření nových smluv, bylo zjednodušení a zvýšení jejich přehlednosti. Rozpočet městských služeb byl v rámci úspor ponížen."

Spustit audio