Písecká nemocnice otevřela rekonstruované gynekologicko-porodnické oddělení

21. leden 2010

Nákladem 26 milionů korun opravila písecká nemocnice oddělení gynekologie. Stavební úpravy zatím financovala nemocnice sama, po vyúčtování by jí ale měla 92 procent nákladů proplatit Evropská unie. Další milion nemocnice utratila za dovybavení pavilonu.

Výsledkem je 18 lůžek v jedno až trojlůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením, dvě jednotky intenzivní péče, ambulance, čekárny a zázemí pro personál.

Podle primáře Václava Vláška disponuje nyní oddělení méně lůžky než dřív, ale vzhledem ke zvyšujícímu se počtu ambulantních zákroků a zkracujícímu se pobytu žen v nemocnici jich už není potřeba tolik, co v minulosti: "Lůžek nám ubylo, ale významně přibyl prostor pro pacientky. Prostory jsme rozšířili do bývalých operačních sálů, čili je více pokojů a prostoru. Zvládli jsme to za plného provozu, samozřejmě s určitými komplikacemi, protože lůžka byla na chirurgii a ambulance na urologii, vypomohlo oddělení ARO a centrální operační sál, dětské oddělení, z části byla lůžka i na porodnici."

Spustit audio