Pikantní žampióny 9.5.2009 (kniha Houby známé a exotické - nakladatelství Vyšehrad)
Suroviny:
500 g středních žampiónů, 1 pórek, 1 lžička rostlinného másla, 2 vejce, 100 g šunky, 1 a 1/2 lžíce strouhaného sýra, 1 červená paprika, špetka soli, rostlinné máslo na vymazání
Postup:
Žampióny očistíme a nožky odřízneme. Šunku, papriku, nožičky a pórek nakrájíme nadrobno.
Na pánvi rozpustíme máslo a na něm lehce orestujeme nakrájené přísady. V misce rozšleháme vejce a orestovanou směs jimi zalijeme. Můžeme přisolit.
Mícháme, dokud vejce nezhoustnou.
Směs necháme trochu zchladnout a pak plníme kloboučky žampiónů.
Zapékací misky uvnitř vymažeme máslem a poklademe plněnými žampióny. Nastrouháme najemno sýr, kterým je posypeme.
Zapékáme v troubě /200 stupňů/ asi patnáct minut, až povrch zrůžoví.
Příloha: Brambory, bramborová kaše, zeleninový salát.
Vaříme s Habadějem v sobotu 9.5.2009 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.