Pikantní žampióny 9.5.2009 (kniha Houby známé a exotické - nakladatelství Vyšehrad)

Suroviny:
500 g středních žampiónů, 1 pórek, 1 lžička rostlinného másla, 2 vejce, 100 g šunky, 1 a 1/2 lžíce strouhaného sýra, 1 červená paprika, špetka soli, rostlinné máslo na vymazání

Postup:
Žampióny očistíme a nožky odřízneme. Šunku, papriku, nožičky a pórek nakrájíme nadrobno.
Na pánvi rozpustíme máslo a na něm lehce orestujeme nakrájené přísady. V misce rozšleháme vejce a orestovanou směs jimi zalijeme. Můžeme přisolit.
Mícháme, dokud vejce nezhoustnou.
Směs necháme trochu zchladnout a pak plníme kloboučky žampiónů.
Zapékací misky uvnitř vymažeme máslem a poklademe plněnými žampióny. Nastrouháme najemno sýr, kterým je posypeme.
Zapékáme v troubě /200 stupňů/ asi patnáct minut, až povrch zrůžoví.

Příloha: Brambory, bramborová kaše, zeleninový salát.

Vaříme s Habadějem v sobotu 9.5.2009 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.