Pikantní těstoviny se sušenými rajčaty 28.8.2010

Suroviny:
500 g těstovin (mušlí), 1 stroužek česneku, 2 červené feferonky, 100 g naložených nebo sušených rajčat, 250 g slaniny, 370 ml vývaru, 3 lžíce rajčatového protlaku, 100 g černých oliv, sůl, pepř
Postup:
Mušle uvaříme podle návodu na obalu. Fefronky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semeníku a lusky nakrájíme na nudličky. Okapaná rajčata nakrájíme na kostičky, stejně tak slaninu. Slaninu rozškvaříme, osmahneme na ní prolisovaný česnek a feferonky. Zalijeme vývarem, přidáme rajčata a asi 5 minut povaříme. Vmícháme rajčatový protlak, polovinu oliv, osolíme a opepříme. Scezené a okapané mušle upravíme na talíře, zalijeme omáčkou a ozdobíme zbylými olivami.

Vaříme s Habadějem v sobotu 28.8.2010 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ