Pikantní mušle s kuřecím masem 21.11.2009

Suroviny:
500g těstovin (mušlí), 500 g drůbežího masa, 1 stroužek česneku, 2 červené feferonky, 100g naložených nebo sušených rajčat, 250g slaniny, 370 ml vývaru, 3 lžíce rajčatového protlaku, 100g černých oliv, sůl, pepř.

Postup:
Mušle uvaříme podle návodu.
Kuřecí maso nakrájíme na menší kostky. Feferonky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semeníku a lusky nakrájíme na nudličky. Okapaná rajčata nakrájíme na kostičky, stejně tak slaninu. Slaninu rozškvaříme, osmahneme na ní prolisovaný česnek a feferonky. Přidáme maso, které krátce orestujeme. Pak vše zalijeme vývarem. Když je maso skoro hotové přidáme rajčata a asi 5 minut povaříme. Vmícháme rajčatový protlak, polovinu oliv, osolíme a opepříme. Scezené a okapané mušle upravíme na talíře, zalijeme omáčkou s masem a ozdobíme zbylými olivami.

Vaříme s Habadějem v sobotu 21.11.2009 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.