Pikantní kotlety s rajčaty /V. Musilová Hradec Králové/ 13.3.2010

Suroviny:
4 velké vepřové kotlety, sůl, pepř, směs sušených bylinek: rozmarýn, majoránka a dobromysl, 2 lžíce másla, 1 konzerva loupaných rajčat i s nálevem, strouhaná citronová kura, 2 - 3 stroužky česneku, citronová šťáva, nakrájená petrželka

Postup:
Kotlety omyjeme, osolíme a potřeme bylinkovou směsí. Pak maso opečeme z každé strany asi 2 minuty.
Rajčata nakrájíme na menší kousky a přidáme i s nálevem a citronovou kůrou /stačí špetka/ ke kotletám. Pak přidáme citrónovou šťávu, česnek a maso zakryjeme pokličkou. Dusíme na mírném plameni.
Ke konci dušení přidáme ještě bylinkovu směs.
Podle potřeby přidáme sůl a pepř.
Při podávání posypeme petrželkou a citrónovou kůrou.

Vaříme s Habadějem v sobotu 13.3.2010 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.