Petice proti stávajícímu systému parkování v Hradci Králové

22. září 2010

Petice proti stávajícímu systému parkování v Hradci Králové byla ukončena. Oficiální předání na podatelnu magistrátu města Hradce Králové se uskuteční v pondělí 19. ledna 2009 v 10:00 hodin. Petice podepsalo celkem 8313 lidí, platných podpisů je 7539. Pod peticí jsou podepsáni obyvatelé města Hradce Králové, hosté města a lidé, kteří dojíždějí do Hradce Králové za prací. Krizová situace s parkováním vládne v Hradci Králové. Proti zavedenému systému se bouří nejenom podnikatelé. Také královéhradečtí občané stále více kritizují parkovací systém ve městě. Nejvyhrocenější situace je v historické části. Nespokojení lidé žádají změnu současného stavu.

Obsah Petice proti stávajícímu systému parkování v Hradci Králové:
Petice je určena Zastupitelům města Hradce Králové

Političtí představitelé města Hradec Králové zahájili v zájmu systémového řešení "dopravy v klidu" ve městě "Integrovaný systém parkování města Hradce Králové"( dále jen IPS).
Hlavním smyslem je vybudování a provoz neustále se rozvíjejícího komplexního systému parkování, který má sloužit občanům a návštěvníkům města Hradce Králové.
Radní města Hradce Králové předali výkon práva veřejné služby budování a provozu ISP soukromé osobě, kterou je obchodní společnost ATOL, a.s. IČ: 60112590 za přesně stanovených podmínek :

Výhodné pro firmu ATOL, a.s. :
Koncesní smlouva se uzavírá na dobu určitou 30 let.
Firmě Atol, a.s. náleží veškeré příjmy z parkovného, prodeje parkovacích karet, vyhrazených stání a z dalších služeb přímo souvisejících s provozem parkovacího systému.
Smlouva umožňuje firmě Atol, a.s. pružnou tvorbu cen z parkovného a parkovacích karet.
Smlouva umožňuje firmě Atol, a.s. další rozvoj a rozšiřování ISP dle potřeby regulace dopravy v klidu v dalších lokalitách města.

Nevýhodné pro daňové poplatníky města Hradce Králové:
Z vybraných poplatků za parkovné městu Hradci Králové neplynou do pokladny žádné příjmy.
Magistrát města musí zajistit součinnost a spolupráci s Městskou policií za účelem výkonu veřejného práva při projednávání přestupků či jiných porušení provozních řádů ze strany uživatelů ISP
Magistrát města musí zajistit úklid a opravy na všech účelových komunikacích, které jsou vymezeny pro uživatele ISP.

My, níže podepsaní, nesouhlasíme, aby:
poplatky za parkovné a prodej parkovacích karet vybírala soukromá firma
poplatek za parkování a parkovací karty byl vyšší, nežli je průměr v ČR, a byl zvyšován bez souhlasu zastupitelstva města
soukromá firma ATOL,a.s., nakládala s osobními údaji bez souhlasu Úřadu pro ochranu osobních údajů
Dále žádáme:
aby firma ATOL, a.s., platila městu nájem za pozemky, na kterých vybírá parkovné, a poplatek za úklidové služby na účelových komunikacích, na kterých podniká
aby se nerozšiřovalo další území pro ISP

Spustit audio