Peter Freestone žil život slavného zpěváka skupiny Queen Freddie Mercuryho

21. červenec 2015
Regionální scéna

"Byl jsem osobním asistentem Freddieho Mercuryho. Nikdy jsem s ním neměl žádnou smlouvu nebo přesný popis práce, co přesně mám dělat. V podstatě jsem se staral o to, aby byl Freddieho život jednodušší, žil jsem jeho každodenní život - zvedal jsem jeho telefon, platil účty, chodil nakupovat, něco jsem uvařil - prostě všechny činnosti, které člověk obyčejně dělá, jsem dělal já pro Freddieho. Takže on mohl trávit čas tak, že se věnoval tvorbě nových písniček a nebo prostě jen tak odpočívat", usmívá se Peter Freestone.

"Žil jsem život Freddie Mercuryho", říká někdejší tajemník a přítel slavného zpěváka skupiny Queen, Peter Freestone. Po té, kdy jedinečná pěvecká osobnost odešla do nebeské Dvorany Slávy, vydržel Peter v Anglii ještě deset let a pak si vybral za svůj domov Českou republiku.

Co ho k tomu vedlo, jakou má rád muziku a proč pomáhá mladým interpretům, to vše se dozvíte v pořadu Regionální scéna.

Hosty Františka Mifka se stanou nejen řečený Mercuryho tajemník, ale i jeho současný svěřenec, mladý obdivovatel staré dobré rokenrolové a rockové školy, talentovaný muzikant a zpěvák Milan "Chriss" Šatník.

Zleva: muzikant a zpěvák Milan "Chriss" Šatník, moderátor františek Mifek, někdejší tajemník a přítel slavného zpěváka skupiny Queen Freddie Mercuryho, Peter Freestone

Půvabná Freestonova čeština kolorovaná anglicky zpívanými nesmrtelnými hity, to vše reprezentuje Regionální scéna, ke které jste srdečně zváni v pondělí 20. července 2015 krátce po 18. hodině.


Zvětšit mapu
autor: František Mifek
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.