Pečený losos na vídeňský způsob (Velká evropská kuchařka) 14.6.2008

Suroviny:
4 plátky lososa, sůl, citron, 3 lžíce olivového oleje, 2 cibule, polovina pórku, 4 stroužky česneku, 4 žampiony, 2 feferonky, sladká mletá paprika, 200 ml bílého vína, 400 g rajčat

Postup:
Porce lososa osolte, pokapejte citronovou šťávou a nechte v chladu odležet alespoň půl hodiny.
Na části rozehřátého oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, pórek a česnek. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, opečeme a chvíli podusíme.
Do pekáčku dáme zbylý olej, rozehřejeme, vložíme lososa, pokapeme ho horkým olejem, přidáme opečenou směs, nakrájené feferonky, posypeme mletou paprikou a v předehřáté troubě asi 5 minut zprudka zapékáme. Pak teplotu zmírníme, podlijeme vínem a zvolna pečeme zhruba 20 minut.
Hotové porce dáme na předehřátou mísu, přelijeme šťávou a obložíme řezy rajčat.

Příloha: vařené brambory

Vaříme s Habadějem v sobotu 14.6.2008 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.