Pátý ročník asistenčního a grantového programu "Škola pro udržitelný život" vyhlášen

23. září 2010

V Trutnově Právě v těchto dnech probíhá vyhlášení již pátého ročníku grantového a asistenčního programu Škola pro udržitelný život. Školy, které se do 18. února 2008 přihlásí, mohou získat na své projekty až 70 000 Kč. O co se v programu jedná? Jde o Společný grantový a asistenční program Nadace Partnerství a Střediska ekologické výchovy SEVER, jehož posláním je vzdělávání v oblasti udržitelného rozvoje a zapojení veřejnosti do konkrétních akcí směřujících ke zlepšení životního prostředí. Program je realizován prostřednictvím škol fungujících jako iniciační centrum a prostřednictvím praktických malých místních projektů. V letošním roce program podpořilo i Ministerstvo životního prostředí.

Přihlásit se mohou všechny školy v Královéhradeckém, Libereckém a Pardubickém kraji a části kraje Ústeckého (okresy Děčín, Litoměřice, Ústí nad Labem, Teplice), které chtějí spolupracovat s obcí, aktivními občany, místními iniciativami a dalšími partnery na realizaci společných projektů zlepšujících stav životního prostředí, vztahy mezi učiteli a žáky i mezi obcí, školou a veřejností.
"Program Škola pro udržitelný život je unikátní tím, že školám nabízí nejen možnost získat peníze na financování svých nápadů, ale i intenzivní pomoc s přípravou i realizací projektů," říká Karin Richterová ze SEVERu. Proto i školy, které se chtějí zapojit do programu nemusí mít strach, že například nezvládnou vyplnit grantovou žádost nebo vše správně naplánovat. Koordinátoři projektu jim se vším rádi pomohou nebo seženou konzultanta z řad odborníků.
Další informace: Karin Richterová, Středisko ekologické výchovy SEVER, Úpická 164/18, 541 01 Trutnov, tel: 603 725 695
Středisko ekologické výchovy a etiky Rýchory SEVER je nevládní nezisková organizace pro rozvoj ekologické výchovy v České republice se sídlem v Horním Maršově ve východních Krkonoších a odloučenými pracovišti v Litoměřicích a v Hradci Králové. Celoročně zajišťuje výchovné a školící akce přímo ve vlastních objektech i na dalších místech ČR, konzultace, prodej a půjčování literatury, videopořadů a dalších materiálů, zpracování odborných studií o ekologické výchově, ekologické poradenství a další služby. Od roku 2005 je SEVER krajským koordinátorem environmentální výchovy v Královéhradeckém kraji.

Spustit audio