Páteční Noční linka: Váš život s kočičími mazlíčky

21. květen 2021

Máte doma kočku nebo kočky? Chováte zvíře v bytě nebo venku? Je to pro vás domácí mazlíček, šampión se kterým jste se třeba i účastnili výstav a soutěží a nebo jen lovec myší? Chováte nějaké zvláštní kočičí plemeno? Jakou má vaše kočka povahu a co s ní zažíváte? 

Co se podle vás můžeme od koček naučit my lidé? Možná jste si vzali kočičku s útulku a nebo ji našli někde na ulici?

Jeden s citátů praví, že lidé, kteří nemají rádi kočky, se v příštím životě narodí jako myši. Své kočky přitom měli už faraóni a když zemřeli, dokonce je pohřbívali i s jejich zvířaty. Kočky už dávno nepatří jen mezi zvířata běhající po dvorku, ale mají čestné místo v našich domovech, svá domácí teritoria.

Důležité je vytvořit kočce dostatek zábavy v době, kdy není nikdo doma. Pořídit vaší kočce škrabadlo, nakoupit hračky a různé tunely, vytvořit jí prolézačku z lepenkových krabic, ve kterých můžete schovat i nejrůznější pamlsky. Fantazii se v tomto případě meze nekladou.

Po příchodu domů bychom se kočce měli věnovat intenzivně alespoň čtvrt hodiny.

Jaké jsou vaše zážitky s kočkami, jaké máte doma čtyřnohé osobnosti a jsou pro vás dobrými společníky? Na vaše vyprávění se těší milovník zvířat Karel Sladký. K tématu mu můžete napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900 a zavzpomínejte.

autoři: Karel Sladký , baj
Spustit audio