Páteční Noční linka: Jezdíte do kempů nebo už jen na stanování vzpomínáte?

9. červenec 2021

Jezdíte stanovat s rodinou, s přáteli? Kdy jste naposledy spali ve stanu? Jaké historky a zážitky máte se stanováním spojené? Co se dá v přírodě zažít? Bylo to i pořádné dobrodružství? Jaké kempy máte zmapované a co jste tam zažili? Budete i letos v létě v kempu v chatce nebo pod stanem?

Spíte snad rádi pod širákem? Máte svůj letitý stan a nebo už jste pohodlnější a raději do chatky nebo bungalovu?

Obliba stanování mezi Čechy opět roste. I letos v čase prázdnin a dovolených vyrážejí do kempů. Posluchačka Noční linky paní Eva vzpomíná na stanování po celé republice. Každé léto se s rodinou vydali do nějakého kempu a prožili tam nezapomenutelné chvíle. Vařili si v kotllíku, nohy umývali v potoce a cítili se volně a svobodně.

Jedno léto ovšem přes noc udeřily silné bouřky a přívalový liják. Když je nad ránem vzbudilo mokro a houpání stanu, zjistili, že voda vymlela břeh a oni se ocitli uprostřed velké louže. Po letech na to ale paní Eva vzpomíná jako na zajímavý dobrodružný zážitek a na kempování rozhodně nezanevřela. Do stanu se chystá s manželem Honzou a společnými známými už v polovině července.

Protože jsou dnes i větší možnosti a stan mají odolnější, nepromokavý, věří, že si to společně užijí.

A jaké jsou vaše příhody spojené se stanováním a kempováním? Co jste všechno zažili a s čím se museli i potýkat? Na Vaše příběhy a vyprávění se už teď těší moderátor Noční linky Karel Sladký. K tématu mu můžete napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autoři: Karel Sladký , baj
Spustit audio