Páteční Habaděj na cestách. Vrchlabí je vstupní branou Krkonoš. Snoubí se tu historie se současností

28. únor 2020

Víte, kde se točil film Hoří má panenko? Kdy začíná a končí masopust nebo Co připravuje Krakonoš na tuto sobotu? Dozvíte se to, pokud si poslechnete náš Páteční Habaděj. Vysílali jsme tentokrát z Vrchlabí od 9:00 do 12:00 hodin ze čtyř historických domků na náměstí Míru. 

Společně s moderátory Ladou Klokočníkovou, Jiřím Kánským a redaktorkou Eliškou Pilařovou jsme vám nabídli reportáže z nejzajímavějších míst tohoto třináctitisícové města ve středních Krkonoších.

Čtěte také

„Snažím se dělat věci s nějakými pravidly a nepodvádět. Jsem rád, když se na mě lidé smějí a já ně také. Nikdy jsme neměl zájem uspět za každou cenu. Vždy jsem spoléhal na zdejší lidi," říká Jan Sobotka, starosta Vrchlabí a senátor.

Město na Labi se rozkládá v nadmořské výšce 400-1036 metrů nad mořem. Vrchlabí má jedinečnou a příjemnou atmosféru horského střediska, ale zároveň je živým městem plným tradic a kultury. Je místem, ve kterém se vhodně snoubí historie se současností.

Flóra koryta Labe

„Město Vrchlabí dělá rekonstrukci úpravny vody z evropských dotací, pokračuje v budování cyklostezek a spoustu dalších věcí. Připravili jsme se na to, protože investičně je nejdůležitější příprava, která trvá několik let. Takže je spousta věcí, které se budou rozjíždět. Myslím si, že je vše tak, jak má být," dodává Jan Sobotka.

Spustit audio

Související