Parkoviště pro 205 aut začíná vznikat u hradecké fakultní nemocnice. Hotovo má být za pět měsíců

16. září 2019 09:57

U hradecké fakultní nemocnice se od pondělí 16. září začne se stavbou parkoviště pro 205 parkovacích míst. Firma je postaví za necelých 11 milionů korun včetně DPH. Zpevněná parkovací plocha by měla být podle smlouvy hotová do pěti měsíců od zahájení stavby včetně kolaudace. 

Čtěte také

„Nyní už máme podepsanou smlouvu a staveniště se bude stavební firmě předávat v pondělí. Věřím, že počasí umožní maximum prací stihnout ještě do konce tohoto roku. U nemocnice by měli řidiči počítat s dopravním omezením, které potrvá minimálně do poloviny prosince,“ uvedl náměstek primátora pro investice Jiří Bláha z ODS.

A hned ještě doplnil: „Předpokládáme, že ke konci zimy by parkoviště již mohlo být využíváno. Na tuto investici plánujeme využít finance od společnosti CTP, které městu byly převedeny v rámci dohody o narovnání."

Parkoviště bude pro 205 parkovacích míst, včetně osmi pro zdravotně postižené osoby. Situováno bude na doposud zatravněném prostoru mezi obslužnou místní komunikací na východní straně areálu fakultní nemocnice a Zborovskou ulicí.

autor: baj | zdroj: Magistrát města Hradec Králové
Spustit audio

Související