Paříž mám ráda, i když jsem si tam přetrhla achilovku. Omeletky Haliny Pawlowské

18. červen 2022

Omeletky jsou dnes naplněné zážitky z dovolené. Halina Pawlowská pokřtila knížku ‚Zájezd snů‘, a její kamarádi jí na pohlednice s knižní obálkou napsali své cestovatelské zážitky. Na dovolenou zavzpomínala Iva Hüttnerová, Světlana Nálepková nebo Jakub Kohák. V Omeletkách ještě uslyšíte povídku Dana Pazdírka Montiho čardáš a Halina Pawlowská přidá recept na sněhové plovoucí ostrovy se šodó.

Letos ještě nemám naplánovanou dovolenou, ale je jisté, že pojedeme do Polska. Budu vystupovat společně s Mariuszem Szczygiełem, který je polskou moderátorskou a spisovatelskou hvězdou. Napsal například knihu o nás, která se stylově jmenuje Gottland.

Iva Hüttnerová se bála, co o ní napíšu

Texty mých kolegů na pohlednicích mi udělaly radost. Třeba Iva Hüttnerová mi na pohled napsala text: Zájezdem snů byl pro mne ten s tebou na Tenerife. Už je to strašně let, ale nikdy potom už jsem se tak nenasmála! Vzpomínáš? Legrace je lepší než sex!

Když jsme se s Ivou Hüttnerovou potkaly v Praze na letišti, tak se vyděsila, že o ní něco napíšu a všem řekla, ať si dávají pozor na ústa, abych o nich do médií něco neprozradila. V jedenáct večer si pak v hotelové restauraci se mnou připíjela šampaňským. Nejdřív jsem se jí se životem svěřila já a pak ona mně. Celý týden jsme si povídaly i se všemi jejími známými, že nám úplně unikly krásy ostrova, což nám bylo fuk.

Buloňský lesík? Přetržená achilovka

O Světlaně Nálepkové vám musím říct, že nejen úžasně zpívá šansony, ale má i smysl pro humor. Je jak perpetuum mobile, dobíjí se zřejmě svou vlastní energií. Světlana je veliká cestovatelka. Na rozdíl ode mne se ničeho nebojí. Když jsem se s jejím mužem a s ní procházela v Buloňském lesíku přetrhla jsem si achilovku. Paříž pořád miluju a klidně bych do ní vyrazila i se Světlanou, i když si myslím, že by mě asi uštvala.

Na křtu mé knížky Zájezd snů byl taky Jakub Kohák. Působí sice jako neřízená střela, ale jsem si skoro jistá, že dráha té střely je určena inteligencí a smyslem pro humor. Jakub mi přinesl šperk. Už jsem od něj dostala náušnice, prstýnek, náramek, truhličku na drahokamy a teď mi přinesl brož. Jakub mi na pohled napsal: Tak jsem ti moje milovaná odletěl místo do Číny do Jičína! Navždy tvůj Jakub Kohák!

Show Haliny Pawlowské Omeletky poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každou sobotu a neděli po 12. hodině. Každý díl najdete na stránce pořadu zdarma. Omeletky můžete poslouchat i v aplikaci mujRozhlas, kterou lze stáhnout do mobilu.  

autoři: Halina Pawlowská , zk
Spustit audio

Související