Pardubice rozhodnou o prodeji hokejového klubu až po volbách

17. duben 2018 13:45

Pardubice zatím většinový podíl v hokejovém klubu neprodají. Rozhodnutí nechají na zastupitelstvu, které vzejde z podzimních komunálních voleb. V tiskové zprávě o tom informoval primátor Martin Charvát (ANO). Současní zastupitelé prodej dvakrát neschválili.

„Reálně by se mohlo stát, že proces, který by nastartovalo současné zastupitelstvo, by dokončovali nově zvolení zastupitelé, kteří by tím pádem byli postaveni před hotovou věc bez možnosti uplatnit svůj politický názor a mandát,“ řekl Charvát.

Pardubice odložily prodej většinového podílu v Dynamu

HC Dynamo Pardubice v zápase s HC Piráti Chomutov

Pardubičtí zastupitelé na středečním jednání odložili projednávání podmínek prodeje majoritního podílu v extraligovém hokejovém klubu Dynamo. Město připraví více variant.

Podle něj by také hrozilo, že by výběr nového vlastníka vrcholil v závěru předvolební kampaně, a celý proces by tak mohl získat „hořkou příchuť, jež by mohla případné zájemce odradit“. Charvát dodal, že v diskuzi však byla vyslovena obecná shoda k záměru prodat majoritní podíl HC Dynamo Pardubice.

Město koupilo majoritní podíl loni v lednu od podnikatele Romana Šmidberského. Celkem nyní drží 73,6 procenta. Při nákupu primátor Charvát avizoval, že město nebude mít majoritu dlouho. Nákup zastupitelé schválili, aby pomohli klub finančně stabilizovat.

autor: pta | zdroj: ČTK
Spustit audio