Pardubice odložily prodej většinového podílu v Dynamu

25. leden 2018 07:25

Pardubičtí zastupitelé na středečním jednání odložili projednávání podmínek prodeje majoritního podílu v extraligovém hokejovém klubu Dynamo. Město připraví více variant.

Primátor Martin Charvát (ANO), který bod předkládal, ocenil věcnou debatu. Obvykle bývají zastupitelské hovory o hokeji vášnivější. Majoritní podíl město koupilo loni kvůli stabilizaci klubu. Primátor slíbil, že do roka předloží zprávu o prodeji větší části podílu. Na jejím odsouhlasení netrval.

„Dnes i revolučně zaznělo, že by město mohlo zůstat majoritním akcionářem. Ale je to jedna z mnoha variant, které se musí rozpracovat, jednat o nich,“ řekl vedoucí kanceláře primátora Radim Jelínek.

V prvním návrhu, o kterém zastupitelé nehlasovali, bylo, že město nabídne zájemcům 53 procent akcií za 12,8 milionu korun a několikamilionový příspěvek do základního kapitálu.

Při dalších jednáních zastupitelé dostanou více variant, o kterých budou rozhodovat. Sejdou se i na pracovním semináři, kde vše proberou. Politické kluby si mohou přizvat odborníky a podávat vlastní návrhy.

HC Dynamo Pardubice
Město vlastní 73,6 procenta klubu. Po 6,5 procentech akcií získali bývalý hokejista Dušan Salfický a stále aktivní hráč Petr Čáslava. Dalším akcionářem je Jaroslav Šuda.

Pardubičtí hokejisté získali šest mistrovských titulů, naposledy triumfovali v roce 2012. Klub vykazuje kumulovanou ztrátu kolem 70 milionů korun. Primátor již dříve uvedl, že letos by klub mohl zůstat takzvaně na nule a že je stabilizovaný. Město mu mimo jiné půjčilo 15 milionů korun, aby mohl platit nájem za sportovní halu.


zdroj: ČTK
Spustit audio