Oslavy Světového dne hospicové a paliativní péče v Červeném Kostelci

23. září 2010

Hospic Anežky České pořádá oslavy Světového dne hospicové a paliativní péče 2007 ve dnech 5. - 6. října v kině Luník v Červeném Kostelci na Náchodsku. V pátek 5. října zazní od 19:00 benefiční koncert pro hospic jazzového zpěváka a muzikologa Lee Andrew Davisona. Součástí večera bude také vernisáž prodejní výstavy "Šikovné ruce pro hospic 2007". Vítězům ze všech třech kategorií zde bude předána cena. Výtěžek koncertu a výstavy bude věnován na podporu kvalitní péče v Hospici Anežky České a rozvoje domácí hospicové péče.

V sobotu 6. října je připravena od 9:00 mše svatá v kostele sv. Jakuba v Červeném Kostelci, kterou bude celebrovat Mons. Josef Socha, generální vikář královéhradecké diecéze. Tento den je také prohlášen za den přímluvných modliteb za hospicovou péči, za těžce nemocné a za podporu pečujících osob.
Od 10:30 se pak uskuteční certifikovaný seminář předních odborníků paliativní medicíny pro středně odborný zdravotnický personál a ostatní zájemce. (témata: Prameny křesťanského optimismu v bolesti, utrpení a umírání, Geriatrické aspekty paliativní péče, Indikace k přijetí do hospice, Problematika dětského hospice, Etické otázky počátku lidského života a další).

Spustit audio