Oslava mezinárodního dne orangutanů a velké rozloučení s prázdninami v jihoafrické vesničce!

26. srpen 2015

V sobotu 29. srpna 2015 vás srdečně zveme do Zoologické zahrady ve Dvoře Králové nad Labem na velké prázdninové rozloučení. Oslaví zde mezinárodní den orangutanů, slavnostně otevřou jihoafrickou vesničku, představí novou geocachingovou hru "Po stopách krále zoo" a po celý den si užijete spoustu soutěží a her.

Při oslavě orangutanů se těšte na překvapení, které bude na slavnou orangutanku Žanetu a její dceru Tessu čekat ve venkovním výběhu v jednu hodinu odpoledne.

Po celý den si zde budou děti moci vyzkoušet lanové prolézačky a houpačky podobné těm, které mají orangutani ve výběhu.

Ve spolupráci s „Koalicí proti palmovému oleji“ vám přiblížíme problematiku nadměrné produkce palmového oleje - dopady na přírodu i životy místních obyvatel i to, jak snadno můžete pomoci.

Slavnostní otevření jihoafrické vesničky bude ve dvě hodiny odpoledne, ale soutěže a hry pro děti zde budou probíhat po celý den.

Těšte se na dovednostní hry, vysypávání písečných mandal, pletení afrických copánků a africký koko-petang.

Jihoafrická vesnička vzniká v ZOO Dvůr Králové

Po slavnostním otevření vesničky vám navíc pracovníci ZOO představí i novou geocachingovou hru "Po stopách krále zoo". Máte rádi dobrodružství a pátráte rádi po pokladech? Celkem 11 tajných skrýší budete moci objevovat v areálu zoologické zahrady. Více už prozradí v sobotu.

Tak přijďte v sobotu 29. srpna 2015 do ZOO ve Dvoře Králové nad Labem. Nebudete litovat!

autor: Simona Jiřičková
Spustit audio